Fortbildningsdag med Virveldans vid Åkersbro & co

Välkomna till en dag med den Magiska Dansväskan – en väska fylld med skapande dans, språkmagi och kreativitet!


När:
Lördagen 2 September 2023
Var: Åkersbro & co, Åkersberga
Pris:  2500 kr (exkl. moms 25%)
För vem: Vänder sig till dig som är verksam inom bibliotek, förskola, förskoleklass, förskoleteam/elevhälsa, familjecentral/öppna förskolan och kulturfältet. För dig som är nyfiken på att arbeta med inkluderande dans som pedagogiskt, konstnärligt och språkutvecklande verktyg.

Läs mer om Virveldans här.

Läs mer om Åkersbro & co här.

Anmäl dig här!

”Virveldans är en dansaktör och plattform för inkluderande, konstnärliga och pedagogiska dansupplevelser för alla och varje människa” 

Under dagen utforskar vi dansen, ett språk som vi alla kan skapa, tolka och förstå. Vi vill inspirera och ge konkreta verktyg för att kunna arbeta med inkluderande dans, skapa komposition och levandegöra språkutvecklingen. Tillsammans skapar vi dans och upplever dansglädje, i en prestationsfri och kravlös miljö! Alla kan medverka utifrån sina individuella förutsättningar och unika förmågor.

Ett dansande forum där vi får utbyta erfarenheter genom kreativa möten med varandra i den vackra skärgårdsmiljön.  

Den magiska dansväskan är en språkfrämjande – och utvecklande dansmetod, framtagen och utvecklad av Virveldans, med stöd från Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM), Region Västmanland och Stockholms län.  

Virveldans har utvecklat metoden för alla och varje människas rätt till språkrikedom, utforskande och att uttrycka sig utifrån sina individuella förutsättningar, behov och unika förmågor.  

Danskonceptets grund består av dansteori, språkutvecklingsteorier, skapande dans som kunskapsområde och specialpedagogisk dans. 

Program för dagen 

10.00 – 10.30 Mjukstart med frukt, kaffe och te 
10.30 – 11.30 Föreläsning
11.45 – 12.45 Workshop del 1
13.00 – 13.45 LUNCH – en vegetarisk lunch serveras
14.00 – 15.30 Workshop del 2
15.30 – 16.00 Reflekterande samtal + kompendium 

 

Innehåll för dagen 

Föreläsning – en introducerande föreläsning om dansväskans metod, forskning samt hur dansen kan utveckla och stärka människans emotionella och empatiska förmågor. Föreläsningen behandlar även dansens fyra grundbegrepp, som är utgångspunkten i det dansande och språkande arbetet. 

WorkshopEn inspirationsworkshop med Den magiska dansväskan – en väska fylld av skapande dans, språkmagi och kreativitet.  

Vi utgår från dansens grundstenar TID, RUM, KRAFT OCH KROPP som vi utforskar genom övningar, improvisation och komposition. Ni får möta dansväskans rekvisita och inspireras till hur materialet kan implementeras i dansskapandet. 

Kompendium – Ni får ett omfattande kompendium innehållande dansteori, övningar, handledning och fördjupning 

 

När:
Lördagen den 2 September kl.10.00-16.00 

Var:
Åkersbro & co Adress: Garnsviksvägen 2, 184 32 Åkersberga 

Hitta hit:
Parkering finns (begränsat antal), plats för 10 bilar om man dubbelparkerar. Annars är det 7 minuters promenad från infartsparkering, busshållplats Åkerstorp, gång- och cykelväg hela vägen fram. Mer info och karta finns hos Åkersbro & co 


Anmäl dig här!